Waarom masseren

Babymassage is een leuke manier om lekker samen met je kindje bezig te zijn. Pure ‘Quality Time’. En zoals u leest onder het kopje Het concept is het voor nog vele andere aspecten helemaal niet slecht om uw baby te leren masseren. Het wordt niet voor niks vaak aangeraden door het consultatiebureau. Want de massage kan juist een groot verschil maken wanneer uw baby bijvoorbeeld last heeft van:

 Eczeem
TiBo heeft voor baby’s met eczeem speciale massagetechnieken ontwikkeld en maakt bij de massage gebruik van deegballetjes. Het biedt verlichting voor het huidje en op deze manier kun je je kindje toch masseren. Door middel van het rollen met het deegballetje over de huid worden huidschilfers van de huid verwijderd. In tegenstelling tot het werken met handen voelt het deegballetje koel aan. Het is verkoelend en geeft verlichting van de jeuk.

 Astma
Door massagetechnieken toe te passen die de borstkas verruimt, krijgt het kindje meer lucht.

Krampjes
Er zijn fijne massagetechnieken welke kunnen worden gebruikt bij krampjes. Op deze manier wordt de dikke darm gemasseerd en dus gestimuleerd. Dit kan de krampjes verminderen.

Verkoudheid
Door voetreflexmassage toe te passen wordt het zelfgenezend vermogen versterkt. Tevens brengt het rust en ontspanning te weeg.

Huilbaby’s
Door massages kunnen baby’s worden gerustgesteld en kunnen zij zich ontspannen.

 Baby’s die niet goed groeien
Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer een baby liefdevol wordt aangeraakt, deze meer groeihormonen aanmaakt.

 Baby’s die niet goed slapen
Door de rust en regelmatig kunnen baby’s beter gaan slapen.

Te vroeggeboren baby’s
Een pasgeborene wil vastgehouden worden, liefde voelen door aanraking. Dit kan niet genoeg wanneer je baby in een couveuse of warmtekamer heeft gelegen.

Hierdoor is de hechte band tussen moeder en baby verstoord of heeft er geen hechte band tussen ouder en kind kunnen ontstaan. Massage is hier uitermate geschikt voor. Door je baby aan te raken en leren in te spelen op zijn of haar behoeften, zal de binding tussen ouder en kind weer groeien. Eigenlijk is het niet alleen voor vroeggeborenen, maar ook voor kindjes die wegens ziekte voor langere tijd in het ziekenhuis hebben gelegen.

 Baby’s die zijn geboren via een keizersnede
Bij een baby die is geboren via een keizersnede, is het huidje tijdens de geboorte minder gestimuleerd, dan wanneer het wordt geboren via de vaginale weg.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk